Teledialog

Et forsknings- og udviklingsprojekt som skal forbedre dialogen
mellem anbragte børn og unge og deres sagsbehandlere.

Formålet med projekt Teledialog er udvikle et koncept for brug af it, som kan styrke kommunikationen mellem anbragte børn/unge og kommunale sagsbehandlere. Denne brug kaldes i projektet for teledialog.

Håbet er, at teledialog kan styrke sagsbehandlerens kendskab til barnet/den unge og dermed øge muligheden for at tilbyde relevante indsatser eller gribe ind i sager, hvor det kunne være nødvendigt.

Ligeledes er det muligt, at teledialog kan medvirke til, at den anbragte kan øve tilstrækkelig indflydelse på beslutninger om egne forhold.

Hensigten med teledialog er ikke at erstatte ‘face-to-face’ samtaler, men at bruge it til yderligere at styrke kontakten mellem anbragte børn/unge og deres kommunale sagsbehandlere.

03.06.2016 | Forskning

Teledialog som det "fælles tredje" i socialt arbejde

Erfaringer fra Teledialog har vist, at "skærmen," mobiltelefoner osv. kan skabe et "fælles tredje" mellem socialrådgivere og anbragte børn og unge. Det har vi skrevet et paper om til et konferencespor om teknologi og socialt arbejde. Kontakt Peter Lauritsen hvis du vil have en kopi.

27.04.2016 | Forskning

Specialeartikel om erfaringer fra digital bostøtte

Niels Holm Pedersen har skrevet speciale om digital bostøtte i regi af Teledialog. I denne artikel opsummerer han specialets pointer og giver tre gode råd til andre, der vil arbejde med Teledialog-lignende projekter.

04.04.2016 | Forskning

Overvågning, privatliv og autonomi i Teledialog

Med udgangspunkt i erfaringer fra Teledialog har vi lavet en konferenceartikel om forhandlingen af privatliv og autonomy i relationer mellem myndighedspersoner og borgere. Artiklen præsenteres til en overvågningskonference og skal senere omskrives til et tidsskrift. Kontakt Peter Lauritsen hvis du ønsker en kopi. Negotiating privacy in…

04.02.2016 | Forskning

Diskussioner med følgegruppen

Teledialog har en følgegruppe bestående af Baglandet, Fårupgård Ungecenter, Metodecentret og Huset Zornig. I de kommende uger besøger forskergruppen alle medlemmer af følgegruppen for bl.a. at diskutere problemstillinger såsom: 1) Hvor tæt bør en kommune, repræsenteret ved en sagsbehandler, følge et anbragt barn? 2) Hvad vil det egenligt sige at…

02.02.2016 | Forskning

Teledialog deltager i workshop om samarbejdsrelationer

Forskere og sagsbehandlere fra Teledialog præsenterede deres erfaringer med at skabe relationer mellem forskning og praksis for Velux fonden.

Viser resultater 6 til 10 ud af 60

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Teledialog er finansieret af Velux Fonden og afsluttes 1/4-2018.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig en mail, når vi laver et nyt notat, udgiver en artikel eller opdaterer denne side.