Teledialog

Et forsknings- og udviklingsprojekt som skal forbedre dialogen
mellem anbragte børn og unge og deres sagsbehandlere.

Formålet med projekt Teledialog er udvikle et koncept for brug af it, som kan styrke kommunikationen mellem anbragte børn/unge og kommunale sagsbehandlere. Denne brug kaldes i projektet for teledialog.

Håbet er, at teledialog kan styrke sagsbehandlerens kendskab til barnet/den unge og dermed øge muligheden for at tilbyde relevante indsatser eller gribe ind i sager, hvor det kunne være nødvendigt.

Ligeledes er det muligt, at teledialog kan medvirke til, at den anbragte kan øve tilstrækkelig indflydelse på beslutninger om egne forhold.

Hensigten med teledialog er ikke at erstatte ‘face-to-face’ samtaler, men at bruge it til yderligere at styrke kontakten mellem anbragte børn/unge og deres kommunale sagsbehandlere.

21.10.2015 | Forskning

Teledialog præsenteres for Borås kommune, Sverige

Herning og Borås kommuner har et gensidigt samarbejde omkring bl.a. sverigesprogrammet i Herning. I forbindelse med et inspirationsbesøg præsenteres Borås kommune for Teledialog konceptet ved oplæg fra såvel forskere som rådgivere.

06.10.2015 | Forskning

Ny forskningsartikel om deltagelse i internationalt tidsskrift

Vi har udarbejdet en teoretisk refleksion over hvad det vil sige at inddrage børn og unge i en designproces. Artiklen er baseret på Aktør-Netværks Teori (ANT) og har to argumenter: 1) at man altid inddrager et netværk af alle mulige andre ting, når man forsøger at inddrage blot en enkelt person samt 2) at inddragelse foregår på alle mulige måder…

28.09.2015 | Forskning

Teledialog forestår en workshop til årsmødet for Foreningen for Forskning i Socialt Arbejde

Fredag d. 2/10 afholder forskere fra både KORA og AU workshop ved FORSAs årsmøde omkring forskning som praksisnær samarbejde med socialrådgivere og anbragte børn og unge, med det formål at opfinde og afprøve forskellige former for Teledialog. Læs mere her: http://forsa.dk/index.php?page=arsmode-og-generalforsamling-15

25.05.2015 | Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Nyt konferencepaper: Relationel Empowerment

Paper baseret på Aktør-Netværks Teori om relationel empowerment i Teledialog. Blev præsenteret på den 2. Nordiske Science and Technology Studies konference.

21.05.2015 | Forskning

Ny publikation: Digitalisering af social arbejde - udvikling eller afvikling?

"Bevægelsen fra det fysiske møde til det virtuelle vækker ofte skepsis på fagets vegne. Men vi skal passe på, at vi ikke overser de potentialer, der også ligger i digitaliseringen – særligt i arbejdet med udsatte unge" skriver Danijela Gusak om Teledialog i tidsskriftet Socialrådgiveren

Viser resultater 11 til 15 ud af 60

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Teledialog er finansieret af Velux Fonden og afsluttes 1/4-2018.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig en mail, når vi laver et nyt notat, udgiver en artikel eller opdaterer denne side.