Teledialog

Et forsknings- og udviklingsprojekt som skal forbedre dialogen
mellem anbragte børn og unge og deres sagsbehandlere.

Formålet med projekt Teledialog er udvikle et koncept for brug af it, som kan styrke kommunikationen mellem anbragte børn/unge og kommunale sagsbehandlere. Denne brug kaldes i projektet for teledialog.

Håbet er, at teledialog kan styrke sagsbehandlerens kendskab til barnet/den unge og dermed øge muligheden for at tilbyde relevante indsatser eller gribe ind i sager, hvor det kunne være nødvendigt.

Ligeledes er det muligt, at teledialog kan medvirke til, at den anbragte kan øve tilstrækkelig indflydelse på beslutninger om egne forhold.

Hensigten med teledialog er ikke at erstatte ‘face-to-face’ samtaler, men at bruge it til yderligere at styrke kontakten mellem anbragte børn/unge og deres kommunale sagsbehandlere.

19.11.2014 | Forskning

Opfølgningsdag i Herning Kommune

Rådgiverne i Herning har efterhånden god erfaring med at bruge Teledialog, hvilket vi skal lære mere om igennem en hel dag med opfølgende interviews og samtaler.

13.11.2014 | Forskning

Teledialog præsenteres på Big Data konferencen

Teledialog præsenteres på 'Big Data - Big Impacts' konferencen på Aarhus Universitet. Selvom Teledialog ikke er Big Data, så er der faktisk en del problematikker omkring at skabe relevans i store mængder forskelligartet data, hvor erfaringer fra Teledialog er interessante for en bredere diskussion. Læs mere her:…

07.11.2014 | Forskning

Teledialog deltager i Børnerådets konference 'Beslutninger i Børnehøjde'

'Beslutninger i Børnehøjde' er arrangeret af Børnerådet og giver forskellige bud på hvordan man inddrager børn og unge i beslutninger om politik og udvikling af tilbud og indsatser. Derudover giver konferencen konkrete eksempler på, hvordan børneinddragelse har bidraget til gode løsninger ude i kommunerne. Eksempelvis vil Silkeborg Kommune - der…

06.10.2014 | Forskning

Teledialog deltager i Børnerådets konference om inddragelse af børn og unge

Teledialog deltager i Børnerådets konference om inddragelse af børn og unge i kommunal praksis.

Viser resultater 26 til 30 ud af 60

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Teledialog er finansieret af Velux Fonden og afsluttes 1/4-2018.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig en mail, når vi laver et nyt notat, udgiver en artikel eller opdaterer denne side.