Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Teledialog

Et forsknings- og udviklingsprojekt som skal forbedre dialogen
mellem anbragte børn og unge og deres sagsbehandlere.

Formålet med projekt Teledialog er udvikle et koncept for brug af it, som kan styrke kommunikationen mellem anbragte børn/unge og kommunale sagsbehandlere. Denne brug kaldes i projektet for teledialog.

Håbet er, at teledialog kan styrke sagsbehandlerens kendskab til barnet/den unge og dermed øge muligheden for at tilbyde relevante indsatser eller gribe ind i sager, hvor det kunne være nødvendigt.

Ligeledes er det muligt, at teledialog kan medvirke til, at den anbragte kan øve tilstrækkelig indflydelse på beslutninger om egne forhold.

Hensigten med teledialog er ikke at erstatte ‘face-to-face’ samtaler, men at bruge it til yderligere at styrke kontakten mellem anbragte børn/unge og deres kommunale sagsbehandlere.

04.04.2016 | Forskning

Overvågning, privatliv og autonomi i Teledialog

Med udgangspunkt i erfaringer fra Teledialog har vi lavet en konferenceartikel om forhandlingen af privatliv og autonomy i relationer mellem myndighedspersoner og borgere. Artiklen præsenteres til en overvågningskonference og skal senere omskrives til et tidsskrift. Kontakt Peter Lauritsen hvis du ønsker en kopi. Negotiating privacy in…

04.02.2016 | Forskning

Diskussioner med følgegruppen

Teledialog har en følgegruppe bestående af Baglandet, Fårupgård Ungecenter, Metodecentret og Huset Zornig. I de kommende uger besøger forskergruppen alle medlemmer af følgegruppen for bl.a. at diskutere problemstillinger såsom: 1) Hvor tæt bør en kommune, repræsenteret ved en sagsbehandler, følge et anbragt barn? 2) Hvad vil det egenligt sige at…

02.02.2016 | Forskning

Teledialog deltager i workshop om samarbejdsrelationer

Forskere og sagsbehandlere fra Teledialog præsenterede deres erfaringer med at skabe relationer mellem forskning og praksis for Velux fonden.

21.10.2015 | Forskning

Teledialog præsenteres for Borås kommune, Sverige

Herning og Borås kommuner har et gensidigt samarbejde omkring bl.a. sverigesprogrammet i Herning. I forbindelse med et inspirationsbesøg præsenteres Borås kommune for Teledialog konceptet ved oplæg fra såvel forskere som rådgivere.

06.10.2015 | Forskning

Ny forskningsartikel om deltagelse i internationalt tidsskrift

Vi har udarbejdet en teoretisk refleksion over hvad det vil sige at inddrage børn og unge i en designproces. Artiklen er baseret på Aktør-Netværks Teori (ANT) og har to argumenter: 1) at man altid inddrager et netværk af alle mulige andre ting, når man forsøger at inddrage blot en enkelt person samt 2) at inddragelse foregår på alle mulige måder…

Viser resultater 11 til 15 ud af 63

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Teledialog er finansieret af Velux Fonden og afsluttes 1/4-2018.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig en mail, når vi laver et nyt notat, udgiver en artikel eller opdaterer denne side.