Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Teledialog

Et forsknings- og udviklingsprojekt som skal forbedre dialogen
mellem anbragte børn og unge og deres sagsbehandlere.

Formålet med projekt Teledialog er udvikle et koncept for brug af it, som kan styrke kommunikationen mellem anbragte børn/unge og kommunale sagsbehandlere. Denne brug kaldes i projektet for teledialog.

Håbet er, at teledialog kan styrke sagsbehandlerens kendskab til barnet/den unge og dermed øge muligheden for at tilbyde relevante indsatser eller gribe ind i sager, hvor det kunne være nødvendigt.

Ligeledes er det muligt, at teledialog kan medvirke til, at den anbragte kan øve tilstrækkelig indflydelse på beslutninger om egne forhold.

Hensigten med teledialog er ikke at erstatte ‘face-to-face’ samtaler, men at bruge it til yderligere at styrke kontakten mellem anbragte børn/unge og deres kommunale sagsbehandlere.

13.05.2015 | Forskning

Oplæg om Teledialog til seminar om Mennesker og IT

Debatoplæg til seminar for forskere tilknyttet forskningsprogrammet Mennesker og IT på Aarhus Universitet. Oplægget er konceptuelt og udfordrer en instrumentel forståelse af såvel IT som forskningsmetoder.

10.03.2015 | Forskning

Notat om foreløbige erfaringer i projekt Teledialog

Tirsdag d. 20. januar 2015 afholdte projekt Teledialog workshop for socialrådgivere og andre ansatte fra de deltagende kommuner på Moesgaard Museum i Aarhus. Forskergruppen har efterfølgende udarbejdet et notat, der fastholder de centrale temaer, der blev bragt til orde under workshoppen.

30.01.2015 | Forskning

Teledialog bliver del af helhedsorienterede indsatser for udsatte familier i Silkeborg

Teledialog bliver del af et forsøg med helhedsorienterede indsatserfor udsatte familier i Silkeborg Kommune. Projektet skal sikre, at ressourcerne samles omkring familiernes behov og skabe en mere sammenhængende og enkel koordinering på tværs af de systemer, der hjælper familiemedlemmerne. Konkret deltager 2 case managers og 4 familier i udvikling…

19.12.2014 | Talentudvikling

Teledialog tilbyder talentforløb i social-it

19.12.2014 | Forskning

Workshop for deltagende kommuner tirsdag d. 20. januar 2015

Information og program for fælles workshop for medarbejdere fra deltagende kommuner i Teledialog.

Viser resultater 21 til 25 ud af 63

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Teledialog er finansieret af Velux Fonden og afsluttes 1/4-2018.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig en mail, når vi laver et nyt notat, udgiver en artikel eller opdaterer denne side.