Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Teledialog

Et forsknings- og udviklingsprojekt som skal forbedre dialogen
mellem anbragte børn og unge og deres sagsbehandlere.

Formålet med projekt Teledialog er udvikle et koncept for brug af it, som kan styrke kommunikationen mellem anbragte børn/unge og kommunale sagsbehandlere. Denne brug kaldes i projektet for teledialog.

Håbet er, at teledialog kan styrke sagsbehandlerens kendskab til barnet/den unge og dermed øge muligheden for at tilbyde relevante indsatser eller gribe ind i sager, hvor det kunne være nødvendigt.

Ligeledes er det muligt, at teledialog kan medvirke til, at den anbragte kan øve tilstrækkelig indflydelse på beslutninger om egne forhold.

Hensigten med teledialog er ikke at erstatte ‘face-to-face’ samtaler, men at bruge it til yderligere at styrke kontakten mellem anbragte børn/unge og deres kommunale sagsbehandlere.

09.12.2014 | Forskning

Teledialog drager erfaringer fra projekt Virtuel Bostøtte

Som led i vores erfaringsindsamling laver vi interview og indsamler dokumenter med projekt Virtuel Bostøtte i Aarhus Kommune.

20.11.2014 | Forskning

Teledialog besøger Familiedialog

Som led i en større erfaringsindsamling omkring social it i Danmark besøger vi projekt Familiedialog i Helsingør Kommune. Erfaringer fra familiedialog og en række andre projekter skal dels informere vores forskning og dels fastholdes i et selvstændigt notat, som bliver rundsendt til Teledialog-kommunerne og offentliggjort på teledialog.au.dk.

19.11.2014 | Forskning

Opfølgningsdag i Herning Kommune

Rådgiverne i Herning har efterhånden god erfaring med at bruge Teledialog, hvilket vi skal lære mere om igennem en hel dag med opfølgende interviews og samtaler.

13.11.2014 | Forskning

Teledialog præsenteres på Big Data konferencen

Teledialog præsenteres på 'Big Data - Big Impacts' konferencen på Aarhus Universitet. Selvom Teledialog ikke er Big Data, så er der faktisk en del problematikker omkring at skabe relevans i store mængder forskelligartet data, hvor erfaringer fra Teledialog er interessante for en bredere diskussion. Læs mere her:…

Viser resultater 26 til 30 ud af 63

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Teledialog er finansieret af Velux Fonden og afsluttes 1/4-2018.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig en mail, når vi laver et nyt notat, udgiver en artikel eller opdaterer denne side.