Inspirationsfolder med foreløbelige erfaringer med Teledialog i Herning Kommune.
En beskrivelse af hvordan Teledialog skabte nye former for 'nærhed' og 'afstand' mellem sagsbehandlere og anbragte børn og unge. Artiklen undersøger både nærhed og afstand i sagsbehandlingspraksis, i konkrete samtalesituationer med børn og unge, og relationen mellem sagsbehandlere og anbragte.
En analyse af hvordan privatliv forhandles af hhv. sagsbehandlere og anbragte børn og unge i relation til hinanden og personer i deres netværk. Artiklen indeholder en række eksempler på forskellige privatlivsforhandlinger og ender med at konkludere, at privatliv er noget vi deler med hinanden frem for noget, vi hver især 'har'.
En teoretisk refleksion over hvad det vil sige at inddrage børn og unge i en designproces. Artiklen er baseret på Aktør-Netværks Teori (ANT) og har to argumenter: 1) at man altid inddrager et netværk af alle mulige andre ting, når man forsøger at inddrage blot en enkelt person samt 2) at inddragelse foregår på alle mulige måder til alle mulige tider.
Reflektion over det fysiske møde versus det digitale møde mellem socialrådgivere og anbragte børn og unge.
Præsentation af Teledialog og diskussion af potentialet af ny teknologi på det sociale område i temanummer af tidsskriftet Social Politik.
Oplæg på 4S/EASST (international konference for videnskabs- og teknologistudier) om modstand, friktion og distancering som iboende i deltagelse og inklusion.
Oplæg og workshop til Foreningen for Forskning i Socialt Arbejdes (FORSA) årsmøde. Workshoppen var baseret på to udfordringer i Teledialog: 1) Hvordan laver man forskning der både er praksisnær og praksisrelevant og 2) hvordan kan man arbejde med inddragelse af såvel rådgivere som anbragte børn og unge.
Oplæg om 'relationel empowerment' i Teledialog. Oplægget er baseret på Aktør-Netværks Teori og blev præsenteret på den 2. Nordiske Konference i Science and Technology Studies.
Debatoplæg omkring forskningsinstrumenter med udgangspunkt i Teledialog til internt forskningsseminar hos forskningsprogrammet Mennesker og IT, AU.
Fællesoplæg af Teledialog og Herning Kommune omkring det sammensatte vidensgrundlag, som socialrådgivere agerer ud fra. Anledningen var en konference om Big Data og forbedret vidensgrundlag for fagpersoner generelt.
Paper præsenteret på Dansk STS (DASTS) konferencen i Roskilde d. 12/6 – 2014 i et track om design af teknologi. Paperet er et indlæg i en teoretisk diskussion omkring vilkårende for brugerinddragelse i design.
Paper præsenteret hos Centre for Participatory IT, AU i relation til en kommende artikel om begrebet participation i tidsskriftet CoDesign.
Notat om foreløbige forskningsresultater og praksiserfaringer fra projekt Teledialog. Notatet opsummerer præsentationer og diskussioner fra erfaringsworkshoppen d. 8. juni 2016 på Aarhus Universitet.
Niels Holm Pedersen har skrevet speciale om digital bostøtte i regi af Teledialog. I denne artikel opsummerer han specialets pointer og giver tre gode råd til andre, der vil arbejde med Teledialog-lignende projekter.
Notat om foreløbige erfaringer med projekt Teledialog i forlængelse af workshop for deltagende
kommuner på Moesgaard Museum d. 20. januar 2015.
En kort beskrivelse af Microsoft Lync.
En kort redegørelse til IT-afdelinger vedrørende opsætning, drift og support af Teledialog.